Ir. J.C.E. van den Hoeven ontwierp begin jaren 90 Seaport Beach Resort in IJmuiden aan Zee. Het appartementencomplex vormt een langgerekt bouwsel waarvan het platte dak op twee plaatsen de horizontale lijn verlaat en naar boven uitstulpt. Het dak bestrijkt 6600m².

Van der Hoeven heeft met deze ‘golven’ de relatie met het water willen versterken. Aan één zijde bieden de appartementen uitzicht op de jachthaven. Aan de andere zijde kijkt het complex uit over zee en strand. Seaport Beach Resort is een appartementencomplex met 84 appartementen, waarvan 5 appartementen met een ander appartement zijn samengevoegd. De grootte van de appartementen is verschillend: van 66 m² tot meer dan 300 m². Onder het complex bevindt zich een privé-parkeergarage met 70 parkeerplaatsen,18 bergingen en een gemeenschappelijke fietsen – en brommerstalling.

Specifieke kenmerken van Seaport Beach Resort

Zeer royale zonneterrassen op het zuidwesten.

Zee, strand, duinen en Seaport Marina liggen letterlijk aan de voeten.

.

Het altijd fascinerende scheepvaartverkeer behoort dag en nacht tot het uitzicht.

.

Het bestuur van de VvE Seaport Beach Resort

Het bestuur bestaat uit 5 bestuursleden met de functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, dagelijks onderhoud en groot onderhoud.

Het bestuur vergadert gemiddeld één maal in de zes weken. Twee maal per kalenderjaar organiseert het bestuur een Algemene Ledenvergadering, bij één van de in de directe woonomgeving liggende horeca ondernemers, om o.a. de begroting en de jaarrekening vast te stellen:

  • de voorjaarsvergadering op de laatste vrijdag in maart,
  • de najaarsvergadering op de eerste vrijdag van november.

Het bestuur heeft regelmatig overleg met Marina Seaport IJmuiden en neemt samen met de ondernemers in IJmuiden aan Zee deel aan het overleg met de gemeente Velsen.