Boulevard

Het is een gouden formule

Jamilla, Pieter, Hans en Anita in De Boulevard. Zaterdag is de feestelijke (her)opening

IJMUIDEN AAN ZEE – Pieter Oorthuis (24) en zijn vriendin Jamilla Agterberg (23) draaien al een paar maanden ’proef’ in hun café-restaurant De Boulevard aan de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee. Vanaf de officiële, feestelijke opening zaterdag treedt hij letterlijk in de voetsporen van zijn vader Frans Oorthuis, die het café met zijn vrouw Anita tot 2003 runde. Waarna het een aantal keren werd verhuurd.

Frans en zijn broer Ed zijn nog altijd eigenaar van het pand en een goede huurder vinden was niet gemakkelijk, tot Pieter aangaf iets in het pand te willen beginnen.

Bij Pieter en Jamilla kriebelde het altijd als ze ergens op een terrasje zaten. Eind vorig jaar zegden ze beiden hun baan op en begonnen aan het grote avontuur.

Pieter: ,,We hebben drie maanden verbouwd, naast onze vaste baan. Als bouwkundig ingenieur heb ik veel zelf kunnen doen. Het houtwerk en de bar zijn eigenlijk grotendeels teruggebracht naar de staat zoals mijn vader het achterliet.’’ Frans: ,,Als ik hier binnen kom is het net of ik nooit ben weggeweest.’’

IJs

Toch zijn er zeker dingen anders, zoals de leren banken langs de muur en de led-verlichting die op verschillende plekken subtiel is aangebracht. Ook in de aangrenzende ijssalon hebben ze hard gewerkt. Er zijn weer zithoekjes, uitgevoerd in hip paars en ook de toiletten zijn weer voor de gasten bereikbaar.

Jamilla: ,,De ijssalon is echt mijn plekje, Pieter doet het café.’’ Ze zijn misschien jong, maar de reacties zijn daarom des te positiever. ,,Mensen zijn erg enthousiast. Ze gunnen het ons.’’ Pieter: ,,We zijn nu vijf jaar samen en weten precies wat we aan elkaar hebben. Het is een grote stap, maar we versterken elkaar. Alleen met haar is dit mogelijk.’’

Vader Frans heeft dat ook al door: ,,Het is een gouden formule, het restaurant en de ijssalon ook trouwens.’’ De desserts op de kaart kunnen naar elke persoonlijke wens worden aangepast door de ijssalon. ,,Een bolletje meloen in plaats van aardbei, bijvoorbeeld.’’

Livemuziek

De twee hebben een jonge kok aangetrokken om het restaurant op de kaart te zetten. Pieter: ,,Horeca is, ondanks dat ik hier ben opgegroeid, nieuw voor ons. Het is een jonge jongen en hij werkt alleen met verse producten. Onze kibbeling maken we van verse kabeljauw. We hebben het volste vertrouwen in hem. Als het niet te druk is in de ijssalon kunnen bezoekers daar ook lunchen of dineren. De keuken verbindt de zaken. Een keuken, een prijs.’’

Pieter heeft nog een grote wens. ,,Vroeger was hier regelmatig livemuziek. Gerard Joling en Marianne Weber bijvoorbeeld. Dat willen we terugbrengen, in een vorm die bij ons past. Artiesten uit de buurt, een dj, een barbecue-evenement met loungemuziek. Aan klandizie geen gebrek met het hotel, de strandhuisjes, de haven en de cruiseschepen. Het terras zat afgelopen weekend al goed vol, top!’’

IJmuider Courant, 21 mei 2015

Door Susanne Moerkerk